Tort de ciocolată cu nuci și miere – Alegerea perfectă dacă îți plac prăjiturile cu miere și nuci

Pentru a prepara acest tort delicios cu nuci și miere, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

  • 400 g de faina
  • 150 g de zahar
  • 3 linguri de lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 30 g de unt
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri de cacao praf

Pentru cremă:

  • 1 ou
  • 300 ml de lapte
  • 100 g de zahar
  • 300 g de unt
  • 2 linguri de faina
  • nuci maruntite

Pentru glazură:

  • 100 g de ciocolata
  • 100 g de unt

Cum se prepară?

Pentru a prepara blatul:

  1. Toate ingredientele se amesteca si se topesc la foc mic, cu exceptia fainii si a pudrei de cacao.
  2. Sunt gata cand compozitia isi schimba culoarea.
  3. Ia de pe foc si puna faina si cacaua. Framanta aluatul.
  4. Intinde foi cu grosimea de 4 -5 mm, apoi taie-le dreptunghiular (sa aiba aceleasi dimensiuni).
  5. Coace foile pe dosul unei tavi, pe care ai presarat faina in prealabil. Baga-le pentru cateva minute in cuptorul incins.

Pentru a prepara crema:

  1. Bate oul cu zaharul, apoi adauga faina.
  2. Treptat incorporeaza si laptele.
  3. Fierbe totul la bain-marie sau pe un foc foarte mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Amesteca untul moale cu compozitia de crema pana obtii o compozitie omogena.

Pentru ansamblare:

Unge foile cu crema, presurand nuci maruntite. Lasa-le 1-2 ore la temperatura camerei.

Pentru a prepara glazura:

  1. Topeste la bain-marie ciocolata si untul.
  2. Amesteca-le bine si decoreaza tortul cu aceasta glazura.