Rețetă simplă și savuroasă – Cartofi cu usturoi la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi mici
  • 4 linguri de ulei
  • 4-5 căței de usturoi
  • 4 linguri de pesmeți
  • sare, piper negru măcinat și busuioc după gust
  • 1 fir de mărar
  • 1 fir de pătrunjel

Cum se prepară?

  1. Fierbeți cartofii. Îi puteți fierbe cu coajă și să-i curățați sau puteți fierbe cartofii curățați. Lăsați cartofii să se răcească puțin.
  2. Amestecați cartofii cu ulei, sare, piper, busuioc și usturoi ras. Puneți-i într-o pungă, presărați-i cu pesmeți și scuturați-i de câteva ori, ca să se distribuie pesmeții uniform.
  3. Așezați cartofii în tavă și coaceți-i la 180 de grade timp de 30-35 de minute până se vor rumeni ușor.
  4. Presărați cartofii cu verdeață tocată.

Poftă bună alături de cei dragi!