Rețetă pentru iaurt natural de casă din 800 ml lapte și 2 linguri de smântână

Probabil am remarcat cu toții că… în ultima perioadă… tot mai puține produse de calitate ajung de pe rafturile magazinelor pe mesele noastre… și să nu mai vorbim de produse naturale sau de produse apropiate de forma lor originală…

Iaurtul nu face excepție… De aceea, vă propun o rețetă simplă și naturală… aveți nevoie doar de lapte și smântână…

Ingrediente pentru o porție:

  • 800 ml lapte
  • 2 linguri smântână

Cum se prepară?

Turnați laptele într-o cratiță și puneți-l la fiert. După ce fierbe, se lasă să se răcească la o temperatură mai mare decât temperatura camerei (aproximativ 30 de grade). Adăugați smântâna și amestecați bine.

Acoperiți vasul cu un prosop și puneți-l într-un loc cald, timp de 24 de ore.

Asta-i tot… Să îl savurați cu drag – Poftă bună!

Pute’i folosi iaurtul în diferite moduri – cel mai simplu mod este să-l mâncați alături de o felie de pâine neagră…

De asemenea, îl puteți folosi în prăjituri și copturi….

Dacă nu vă place consistența, puteți folosi un mixer…