Prăjitura cu foi de nucă – Singura prăjitură pe care aș mânca-o în orice moment al zilei

Pentru a prepara prăjitura cu foi de nucă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru foi:

  • 250 g nuci macinate
  • 280 g zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 9-10 albusuri

Pentru cremă:

  • 3 linguri lapte
  • 9-10 gălbenușuri
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 230 g unt
  • 280 g zahar tos sau pudră
  • o ciocolată de menaj

Cum se prepară?

  1. Bate spuma albusurile.
  2. Dupa ce se formeaza spuma, incorporeaza zaharul tos. Continua sa mixezi.
  3. Cand zaharul s-a topit complet, pune nuca macinata. Omogenizeaza.
  4. Adauga faina si amesteca iar foarte bine.
  5. Imparte compozitia in 4 sau chiar in 6-8. Transforma fiecare bucata intr-o foaie si coace-o pe dosul tavii (10-15 minute pentru fiecare). Mai intai, bineinteles, e nevoie sa ungi dosul tavii cu margarina sau unt.
  6. Freaca galbenusurile cu zaharul vanilinat si cel tos.
  7. Pune 3-4 linguri de lapte si muta vasul la bain-marie. Amesteca pana cand zaharul e topit complet, dupa care lasa compozitia sa se raceasca.
  8. Freaca spuma untul si incorporeaza-l in compozitia cu galbenusuri. Omogenizeaza.
  9. Pune o foaie de aluat pe un platou, intinde uniform crema pe ea, acopera cu a doua foaie de aluat, iar crema, iar aluat si tot asa pana la final.
  10. Acopera ultima foaie de aluat cu crema, apoi cu ciocolata data pe razatoare.