Fără ouă și fără praf de copt – Biscuiți fragezi ce se topesc în gură

Biscuiți deosebiți fără ouă și praf de copt – Se topesc în gură acești „Bulgărași de zăpadă” – Sunt cunoscuți și sub numele de Bulgărași de zăpadă pentru că sunt foarte fragezi, foarte moi și foarte delicioși…

Merg bine cu vin fiert, ceai sau cafea – Acum e sezonul și momentul să îi pregăti…

Aveți nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente

  • 250 grame unt la temperatura camerei
  • jumătate de pahar zahăr pudră
  • 1/3 pahar ulei
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 3-4 pahare de făină
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Cum se prepară?

Într-un bol, se bate untul moale împreună cu zahărul pudră – Pentru a omogeniza cât mai bine, amestecați cu ajutorul unui mixer.

Adăugați amidonul și un pahar de făină și continuați să amestecați…

Adăugați apoi încă un pahar de făină – din acest moment, renunțați la mixer și amestecați folosind o lingură…

Al 3-lea pahar de făină se toarnă pe suprafața de lucru – Se pune aluatul peste făină și se frământă bine, până la omogenizare.

Dacă mai este nevoie, mai adăugați puțină făină, din al 4-lea pahar…

Împărțiți aluatul în 3 părți egale.

Din fiecare bucată, rulați câte un cilindru…

Tăiați cilindrele în bucăți mici cu ajutorul unui cuțit.

Puneți bucățile de aluat în forma în care coaceți, acoperită cu hârtie pentru copt.

Coaceți biscuiții la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 10-15 minute.

În timp ce sunt încă fierbinți, se trec biscuiții prin zahăr pudră.

Așteptați să se răcească puțin înainte de a-i servi…

Cu așa biscuiți delicioși și fragezi… destul de greu să te abții…

Să îi savurați cu drag, alături de familie și prieteni!

Poftă bună!