Rețetă autentică pentru Baclava – Desert turcesc de casă, fără egal

Ingrediente

  • 2 pachete foi de placinta
  • 2 cesti margarina sau ulei
  • 500 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara

Pentru sirop:

  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare

Cum se prepară?

Intr-o tava potrivita ca marime și unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta, ungandu-se cu 2 linguri de ulei fiecare foaie in parte. Se pastreaza alte foi pentru a se pune deasupra, iar restul foilor se pun una cate una, ungandu-se si presarand intre ele din amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele fiecare in parte.

Se stropeste cu putina apa foaia de deasupra si se coace baclavaua la foc potrivit, o ora. Intre timp se pregateste siropul, prin fierbere timp de 5 minute a ingredientelor pentru sirop. Dupa ce baclavaua se raceste, se toarna pe toata suprafata ei siropul.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!