Gogoși răsucite – Rețeta veche, readusă la viață

Am văzut niște gogoși răsucite în vitrina unei patiserii și cum imi este teamă de gogoșile din comerț am ajuns acasă și m-am pus pe treabă. Au ieșit geniale….vă dau și vouă rețeta!

Ingrediente pentru gogoși răsucite:

  • 500 g făină
  • un ou
  • 1/2 pahar zahăr
  • 1/4 pahar ulei
  • o lingură rasă drojdie uscată
  • coaja unei lămâi
  • 200 ml apă călduță
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră, pentru servit

Cum se prepară?

  1. Se diluează drojdia în puțină apă călduță și se lasă 15 minute să se formeze spuma.
  2. Se amestecă făina, zahărul, oul, uleiul și coaja de lămâie.
  3. Se adaugă drojdia și restul apei calde, puțin câte puțin.
  4. Se amestecă și, când aluatul este omogen, se lasă la crescut o oră.
  5. Se lucrează aluatul crescut, se modelează fâșii care se taie și se răsucesc.
  6. Se mai lasă la crescut 45 de minute.
  7. Se prăjesc în baie de ulei și se scot pe șervete de hârtie.
  8. Se presară cu zahăr pudră după răcire.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!