Dacă ești în căutare de un desert cu cremă bună, acesta e – Prăjitură din foi de napolitane

Ingrediente pentru două foi de doboș:

  • 4 ouă
  • 4 linguri de apă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină

Cum se prepară foile de doboș

Se bat toate ingredientele și se pune compoziția la cuptor

Cum se prepară crema nr. 1

Fierbe 5 gălbenușuri pe aburi până se îngroașă cu 200 g zahăr. Separat caramelizează 300 g de zahăr la care adaugă 250 g margarină.

Amestecă până zahărul se topește să nu rămână cocoloașe. La final adaugă 250 g nucă măcinată, după care ia de pe foc și amestecă cu gălbenușurile fierte și răcite.

Această cremă se pune între două foi de napolitană.

Cum se prepară crema nr. 2

Fă această cremă fierbând 4 ouă, 8 linguri de zahăr, 2 linguri cacao, un plic de cappucino. După răcire amestecă cu 250 g de margarină.

Cum se asamblează

  • 1 foaie doboș
  • jumătate din crema nr 2
  • foile de napolitana umplute cu crema nr 1
  • jumătate din crema nr 2
  • 1 foaie doboș

Cum se ornează

Deasupra se ornează la alegere cu ciocolată menaj, glazură cacao etc.