Cornulețe fragede cu gem și nuci – Rețetă din caietul bunicii

Ingrediente

  • 1 cub mic de drojdie
  • 1 ou
  • 250 g untură
  • 125 ml apă minerală
  • făină cât cuprinde (aprox. 500 g)
  • coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • gem de care dorești sau rahat
  • nucă de cocos și nucă mărunțită

Cum se prepară?

Cerne făina într-un bol, adaugă oul, untura amestecată cu apă minerală și cu drojdia, sarea și coaja de lămâie și frământă puțin, nu foarte mult. Lasă aluatul la dospit 1 oră la loc călduros.

După ce s-a dospit, întinde foi foarte subțiri, taie-le și umple-le cu gem.

Se dau la cuptorul preîncălzit până când se rumenesc ușor.

Când sunt gata, dă-le prin zahăr pudră.

Poftă bună!