Tort Madam Pompadour – Prăjitură franțuzească clasică, cu brânză de vaci și cremă fină

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 pahar de zahăr
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 200 de grame de brânză de vaci grasă
  • 2 pahare (250 ml) făină
  • migdale

Pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1-2 linguri de făină
  • 750 ml de lapte
  • 200 g de unt
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, bateți ouăle cu zahăr, adăugați brânza de vaci, amestecați bine și adăugați făina amestecată cu bicarbonat de sodiu și sare. Împărțiți aluatul rezultat în 8 părți și puneți-l în frigider timp de o oră.

2. Pentru cremă, se amestecă bine toate ingredientele pentru, se pune compoziția la foc, se aduce la fierbere și se îndepărtează. Adăugați untul moale.

3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți foile de tort timp de câteva minute până se rumenesc ușor. Tapetați-le cu cremă. Se decorează cu migdale și cu ciocolată.